Nya glassar 2024 !

2:24 e m
Categories :

Fram med solhattar, solglasögon och solstolar! Nu är äntligen sommaren 2024 här och självklart har glassbolagen kommit med nya smaker. Några floppar och några toppar!

Nya glassar hos GB Glass

GB presenterar fem nya glassar i år. Inte helt oväntat ligger störst fokus på Magnum vilket tydligt är glassbolagets storsäljare. De tre nya Magnumsmakerna är:

  • Wonder – Toffeesmak från glass till chokladöverdrag. Sött, sött och sött…
  • Euphoria – Citronglass som har en kärna av hollonsorbet. Glassen är täckt av vit choklad med små godisbitar i. En maxad Magnum – som vanligt.
  • Chill – En lite lugnare smakupplevelse med vaniljglass med smak av kex. Kärnan är av blåbärssorbet och på utsidan är den klassiska chokladen.

Utöver dessa två kommer även en klassiker tillbaka. Efter en stor omröstning av kunderna visade det sig att Cornetto Citron var mest eftertraktad. Därmed fick den komma tillbaka. Dessutom ser vi en ny i Twister cosmixx.

Nytt – Skicka en glass från GB

Ännu en nyhet är allt fler tjänster erbjuder kunderna att skicka en glass via sms.  Ett exempel är GoGift där en glasscheck på 20 kronor eller 35 kronor först väljs. Därefter anges mottagarens telefonnummer varpå betalning sker med Swish. Mottagaren får ett SMS med en länk som ger tillgång till en QR-kod. Den visas i kassan och används som betalningsmedel när glassen köps.

Tre nya glassar från Triumfglass

Även Triumfglass verkar satsa på vinnande koncept. Deras utbud har vuxit med två alternativ vilka bägge är av ”Magnum”-karaktär. Sedan tidigare har de redan exempelvis ”Brynt Smör” inom denna kategori. De två nya smakerna är:

  • Marshmallows
  • LemonCurd

Att deras tredje nya glass har lakritstema är inte helt oväntat. Det är flera glasstillverkare som fokuserat på denna smak. Triumf gör det med ”HockeyPulver – Supersalt”. En kombination som kanske kan bli ett vinnande koncept riktigt varma dagar då kroppen skriker efter kyla – och salt.