Välja rätt solhatt: Tips för varje ansiktsform

1:47 e m
Categories :

Att välja rätt solhatt är inte bara en fråga om stil; det handlar också om att hitta en modell som kompletterar din ansiktsform. En väl vald solhatt kan framhäva dina bästa drag och ge ett harmoniskt intryck. Här är några tips för att välja rätt solhatt baserat på olika ansiktsformer.

Runda ansikten

För personer med ett runt ansikte är solhattar med högre kronor och breda brätten ett bra val. Dessa modeller hjälper till att förlänga ansiktet visuellt. Undvik runda hattar som kan förstärka ansiktets rundhet.

Fyrkantiga ansikten

Om du har ett fyrkantigt ansikte med markerade käklinjer och panna, är solhattar med mjuka linjer och rundade kanter ett bra alternativ. Floppy-hattar eller hattar med böjda brätten kan balansera de skarpa dragen i ett fyrkantigt ansikte.

Ovala ansikten

Personer med ovala ansikten har tur, då de flesta hattstilar passar denna ansiktsform. Du kan experimentera med olika modeller, från fedoras till bredbrättade stråhattar, för att hitta din favorit.

Långa ansikten

För de med längre ansikten är det bäst att välja solhattar som balanserar ansiktets längd. Hattar med bredare brätten och lägre kronor kan hjälpa till att förkorta ansiktet visuellt.

 Tips för alla

Oavsett ansiktsform, kom ihåg att prova olika stilar och material. Tänk också på hattens färg och hur den matchar med din hudton och garderob.

För ytterligare inspiration och tips om hur man väljer rätt solhatt, kan du besöka modebloggar.  Här hittar du mer generella modetips som kan hjälpa dig att matcha solhatten med din övriga outfit.